<strong>Svullna fötter? Såhär kan skor med bred passform hjälpa</strong>

Svullna fötter? Såhär kan skor med bred passform hjälpa

Varför får man svullna fötter?

Svullna fötter och anklar kan bero på många olika orsaker och är ett vanligt problem som många kvinnor upplever någon gång i livet. Det kan vara mycket obehagligt och göra det svårt att hitta passande skor. Bland de vanligaste orsakerna till svullna fötter och svullna anklar är värme, graviditet, artrit och vätskeretention.


  • Värme: När temperaturen stiger vidgas blodkärlen, vilket kan leda till att vätska samlas i fötterna. Därför upplever många svullna fötter och anklar under sommaren eller i varma klimat.
  • Graviditet: Hormonförändringar under graviditeten ökar mängden vätska i kroppen, vilket kan leda till svullna fötter.
  • Artrit: Denna kroniska sjukdom kan orsaka inflammation och vätskeretention i fötterna, vilket leder till svullnad och ömhet.
  • Vätskeretention: Ödem kan orsakas av faktorer såsom långvarigt stående eller sittande, vissa medicinska tillstånd och kostvanor. Dessa faktorer kan alla bidra till att fötterna känns tunga och obekväma.

Har du fel skor?

Att bära fel skor när du har svullna fötter kan förvärra situationen och få allvarliga konsekvenser för dina fötter. Trånga eller illasittande skor kan leda till ömhet och smärta. Om man fortsätter att bära olämpliga skor under en längre tid kan det leda till långvariga fysiska problem som hälsporre, liktornar och till och med deformiteter som hammartå.


Därför är det viktigt att prioritera komfort utan att kompromissa med stilen. Speciellt för de med svullna fötter och svullna anklar är det möjligt att hitta skor som både ser bra ut och känns bekväma. Genom att välja rätt skor kan du undvika många av de problem som är förknippade med svullna fötter och se till att du kan röra dig fritt och se bra ut.


Plats för svullna fötter med Zizzis skor med bred passform

Svullna fötter kan vara en daglig utmaning för många, och det kan vara svårt att hitta skor som är både bekväma och snygga. På Zizzi har vi lösningen med vårt sortiment av breda skor som med sin extra bredd är anpassade för svullna fötter. Våra breda skor är inte bara praktiska utan också moderna och mångsidiga, så att du kan hitta det perfekta paret för alla tillfällen.

Tips för att välja rätt skor för svullna fötter

När du väljer skor för svullna fötter är det viktigt att tänka på några viktiga faktorer:



  1. Justerbarhet: Skor med snörning, kardborrband eller justerbara remmar är idealiska eftersom de gör att du kan anpassa skons passform under dagen. När dina fötter svullnar kan du lossa snörningen eller remmarna för att ge mer utrymme och minska trycket på dina fötter. Denna flexibla design säkerställer att dina skor alltid sitter perfekt, oavsett hur dina fötter förändras.
  2. Andningsförmåga: Material som läder och mesh är utmärkta val eftersom de möjliggör bättre luftcirkulation runt dina fötter. God ventilation hjälper till att hålla dina fötter svala och torra, vilket kan minska svullnad och obehag. Skor med andas förhindrar också uppbyggnad av fukt och värme, vilket kan förvärra svullnad, särskilt i varmt väder.
  3. Stöd: Stöd för hålfoten och dämpning är avgörande för att minska tryck och ömhet i dina fötter. Skor med bra stöd för hålfoten hjälper till att fördela vikten jämnt över foten, vilket kan förhindra överbelastning av vissa områden. Vaddering, särskilt i sulan och runt hälen, ger extra komfort och absorberar stötar, vilket är viktigt för att undvika smärta och trötthet i fötterna.
  4. Flexibilitet: Skor med elastiska paneler eller flexibla sulor är designade för att anpassa sig efter dina fötters form och rörelse. Elastiska paneler ger extra stretch, vilket är perfekt för svullna fötter eftersom de anpassar sig efter förändringar i fotstorlek under dagen. Flexibla sulor möjliggör naturlig rörelse och komfort, vilket gör det lättare att gå utan att känna sig begränsad av stela skor.

Genom att välja skor som uppfyller dessa kriterier kan du se till att dina fötter förblir bekväma och får ett bra stöd hela dagen. På Zizzi är vi stolta över att erbjuda ett brett utbud av skor som uppfyller dessa krav så att du kan hitta den perfekta kombinationen av stil och komfort oavsett dina behov.


Skor med bred passform och utbytbara innersulor

Skor med bred passform och utbytbara innersulor är en innovativ lösning som kan anpassas efter behov. Dessa skor gör att du kan justera passformen under dagen, vilket gör dem idealiska för dig vars fötter ändrar storlek under dagen.


  • Justera skons passform: Utbytbara innersulor gör det enkelt att anpassa skon efter dina fötters aktuella behov.
  • Optimal komfort: Genom att justera innersulorna under dagen kan du bibehålla optimal komfort.

Skor som möjliggör justering, till exempel snörskor eller skor med kardborrestängning, är också en bra lösning. Zizzi erbjuder även skor med elastiska band som ger extra flexibilitet och komfort.

Svullna fötter behöver inte vara ett modeproblem

Svullna fötter kan vara ett stort problem för många, särskilt när det gäller att välja skor. Många skor är inte designade för att rymma svullnad, vilket kan leda till obehag och smärta. Som tur är har Zizzi en lösning med sina bredare skor som är både praktiska och snygga.


Snygga outfits - även med svullna fötter

Det är möjligt att skapa snygga outfits även med breda skor. Här är några praktiska tips för att matcha breda skor med olika outfits:


  • För arbete: Välj eleganta breda skor som passar bra till din arbetsuniform eller kontorsklädsel.
  • För fritid: Sneakers och bekväma sandaler kan enkelt matchas med vardagskläder som jeans eller sommarklänningar.
  • För speciella tillfällen: Hitta snygga breda skor som kompletterar dina festliga outfits så att du både kan se bra ut och känna dig bekväm.

Genom att integrera breda skor som ett viktigt element i din garderob kan du uppnå både komfort och stil oavsett situation.